1974 yılında Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir.
Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye'nin Niğde ilinde bulunan bir devlet üniversitesi. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunun...
Niğde ili, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinin güneydoğusunda ve Kapadokya bölgesinde yer alan merkezi Niğde kenti olan idari birimdir...
Üç surla çevrili olan Niğde Kalesi, Eski Niğde şehrinin bulunduğu tepeyi çevrelemektedir. Kalenin bugün birçok yeri yıkılmış ve tahribat görmüş olup, bedenlerin bir kısmı evlerin duvarı olmuştur.
Kemerhisar, Türkiye'nin Niğde ilinin Bor ilçesine bağlı bir beldedir. Bor merkez bucağından sonra Bor ilçesinin diğer tek bucağıdır.
Alâeddin Camii, 1223 yılında Niğde'de yaptırılmış Selçuklu yapısıdır...
Hüdâvent Hatun, Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad 'ın kızıdır.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi' nin eski sınav sistemi olan YGS ve LYS ye göre olan taban - tavan puanları ve başarı sıralaması aşağıdaki gibidir.
Bu küçük mescit, kendi başına bize Karamanların mimarî anlayışı hakkında bir fikir vermeye yetebilir.
Hasandağı, deniz seviyesinden 3268 m yüksek olan tepesiyle bir volkanik dağdır. Büyük Hasan ve Küçük Hasan Dağı olmak üzere iki büyük krateri vardır.
Sizce aşk nedir? Birisini çok sevmek mi? Yada birisini canından çok sevmek mi? Yoksa birisinin uğruna ölmek mi? Sizce hangisi aşktır? Belki de hiç birisi değildir. Neden diyeceksiniz, neden bunlardan hiç birisi değil. Size basit bir soru sorayım. Ünlü âşıkları söyleyin? Tabi ki herkes söyleyecektir.
Ben mi? Biz mi? Sizce hangisi? Nasıl konuşmalıyız, nasıl davranmalıyız? Yada şöyle başlayalım. Siz konuşurken kendinizden nasıl bahsediyorsunuz? Yapıyorum, geliyorum, gidiyorum vs. şeklinde mi yoksa yapıyoruz, geliyoruz, gidiyoruz şeklinde mi konuşuyorsunuz?
Gençliğimiz nereye gidiyor? Bu sorumuzun cevabını uzun uzun düşünmek gerekir. Aslında sorumuz “İnsanlığımız nereye gidiyor?” da olabilir. Hiç düşündünüz mü? Neden benliğimizi kaybediyor ve kültürümüzden hızla uzaklaşıyoruz? Buna ne sebep oluyor? Teknoloji mi ya da yetişme tarzımız mı?
Programlama günümüz Teknolojisi için artık önemli bir unsur haline geldi. Hayatımızı kolaylaştıran tüm cihazlarda ve makinelerde yazılımlar bulunmaktadır.
Yapay Zeka, insanın düşünme yöntemlerini analiz ederek bunların benzeri yapay yönergeleri geliştirmeye çalışmaktır. Bir bakış açısına göre,programlanmış bir bilgisayarın düşünme girişimi gibi görünse de bu tanımlar günümüzde hızla değişmekte,öğrenebilen ve gelecekte insan zekâsından bağımsız gelişebilecek bir yapay zekâ kavramına doğru yeni yönelimler oluşmaktadır.
Bilmeden yargılamak veya tanımadan yargılamak sizce doğru mu? Neden herkes tanımadığı insanları, bilmediği olayları yargılıyor. Bir insan birisinin sırf görünümü, kıyafetleri vb. yüzünden onun hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan onu yargılıyorlar.
Tevazu nedir? Önce onu bilmeliyiz. Sözlükte “alçak gönüllü olmak” anlamına gelen tevazu, ahlak kavramı olarak da, “kişinin nefsini Allah'ın huzurunda kulluk mevkiine koyması, insanlara karşı kibirli ve gururlu olmaması” anlamına gelmektedir.
Sizce kimi sevmeliyiz? Nasıl birini sevmeliyiz? Kendimizi yanında rahat hissettiğimiz birini mi? Yoksa kendimizi onun sevebileceği bir insan gibi göstermeye çalışarak, yanında kendimiz olamadığımız birini mi? Gerçekten nasıl birini sevmeliyiz? Bilmiyorum bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?